Ένα υπερσύγχρονο yacht «γεννιέται»...

Ένα υπερσύγχρονο yacht «γεννιέται» στα ιταλικά ναυπηγεία της εταιρείας WINDER, στην Ανκόνα. Το έργο, στο οποίο έχει δοθεί το όνομα «Cecilia», έχει ήδη δείξει ότι πρόκειται για ένα εντυπωσιακό σκάφος, με πολύ κομψό προφίλ.

Το yacht, το οποίο δεν έχει γίνει γνωστό για ποιόν κατασκευάζεται, θα διαθέτει ηλεκτρικό σύστημα, που μειώνει τον ήχο και τους κραδασμούς, εσωτερική και εξωτερική πισίνα, σπα, ένα γενναιόδωρο καθιστικό στη πλώρη. Ένα κομψό μπαλκόνι στην κύρια καμπίνα θα επιτρέπει στον ιδιοκτήτη να απολαύσει το περιβάλλον σε μια ιδιωτική και απομονωμένη ατμόσφαιρα.

Α, ναι! Στο εσωτερικό του θα υπάρχει η δυνατότητα να φιλοξενήσει ένα προσωπικό υποβρύχιο.

Με δύο λόγια, θα μπορεί, άνετα, το yacht να… πρωταγωνιστήσει στην επόμενη ταινία του Τζέιμς Μποντ.

Η φωτό είναι από το megayachtnews.com

Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2015
Και ξαφνικά ο Βόσπορος έρχεται στο προσκήνιο

Το στενό του Βοσπόρου αποτελεί ένα νευραλγικό σημείο της ευρύτερης Βαλκανικής Χερσονήσου καθώς δίνει την δυνατότητα διέλευσης πλοίων από τη Μαύρη Θάλασσα στο Αιγαίο και στη Μεσόγειο και αντίστροφα. Είναι προφανές, λοιπόν, ότι λόγω της γεωγραφικής θέσης τους αποτελούσαν πάντα σημείο τριβής για το θέμα της διέλευσης πλοίων.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα το διεθνές νομικό καθεστώς που διέπει τη ναυσιπλοΐα στα Στενά, να έχει αλλάξει πάμπολλες φορές τα τελευταία διακόσια χρόνια. Μετά τον Α’ Παγκόσμιο πόλεμο, μια πρώτη απόπειρα να τακτοποιηθεί το θέμα έγινε με τη συνθήκη των Σεβρών, που ποτέ δεν εφαρμόστηκε. Το ζήτημα ξαναμπήκε στη συνθήκη της Λοζάννης (Ιούλιος 1923). Εκεί, ορίστηκε, μεταξύ άλλων, πως η διέλευση των πλοίων θα ήταν ελεύθερη, ενώ μια Διεθνής Επιτροπή για τη Ναυσιπλοΐα στα Στενά θα επιτηρούσε την τήρηση των συμφωνιών.

Το 1936 υπογράφτηκε η Συνθήκη του Μοντρέ, που ισχύει μέχρι σήμερα και μεταξύ άλλων καθόρισε το συνολικό εκτόπισμα των πολεμικών πλοίων που θα περνούν σε καιρό ειρήνης, ενώ ειδικά η Σοβιετική Ένωση δεν χρειαζόταν άδεια για τα δικά της πλοία, εκτός από τα αεροπλανοφόρα και τα υποβρύχια. Σε περίπτωση πολέμου, η Τουρκία μπορεί να απαγορεύει τη διέλευση πολεμικών πλοίων.

Τώρα, τι θα γίνει;

Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2015
Eνα… ερμαφρόδιτο πλοίο

Θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και ως ένα… ερμαφρόδιτο πλοίο, καθώς το μισό από τους χώρους ενδιαίτησης μέχρι την πλώρη είναι φορτηγό πλοίο, με αμπάρια και το άλλο μισό κρουαζιερόπλοιο, το οποίο προσφέρεται για μια χαλαρωτική κρουαζιέρα.

Πρόκειται για το «Aranui 5», το οποία ανήκει στη κρατική πολυνησιακή εταιρεία Compagnie Polynesienne de Transport Maritime,  θα εκτελεί ταξίδια- κρουαζιέρες, με μεταφορά φορτίων, διάρκειας 14 ημερών από τη Ταϊτή στα νησιά Μαρκουέζας (Marquesas) και Μπόρα Μπόρα (Bora Bora).

Η κατασκευή του μήκους 125 μέτρων σκάφους βασίστηκε στο παλιό έθιμο της περιοχής, όπου κάθε πλοίο μετέφερε επιβάτες μαζί με φορτία.

•    Πηγή: gcaptain

Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2015
Η Κίνα έχει σχέδιο για τη πολιτιστική κληρονομιά

Η Κίνα σχεδιάζει να εκπαιδεύσει 100.000 ανθρώπους, που θα προστατεύσουν, στην επόμενη πενταετία, την άυλη πολιτιστική κληρονομιά. Σε πρώτη φάση η εκπαίδευση θα αφορά παραδοσιακούς τεχνίτες και στη συνέχεια, σταδιακά, θα επεκταθεί και σε εργαζόμενους σε όλους των τομείς της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Τα προγράμματα κατάρτισης θα υλοποιηθούν μέριμνα Πανεπιστημίων και αλλά και των επιχειρήσεων. Η κίνηση αυτή πιστεύεται ότι θα ενισχύσει την απασχόληση και το εισόδημα στην παραδοσιακή κινεζική βιοτεχνία, που θα εμποτιστεί με φρέσκια ενέργεια, ενσωματώνοντας σύγχρονες πινελιές στον σχεδιασμό και την κατασκευή των παραδοσιακών εργασιών.

Εδώ, πως προστατεύουμε την πολιτιστική κληρονομιά μας;

    Η φωτογραφία είναι από το επίσημο πρακτορείο της Κίνας Xinhua

Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2015
Πειραιάς: Προορισμός

Ηλιοβασίλεμα στο Μικρολίμανο. Χρειάζονται άλλα λόγια;

 

Η φωτογραφία είναι από τον Δήμο Πειραιά

Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2015
Το χαμόγελο μιας σύγχρονης... Τζοκόντα

Η σκληρή πραγματικότητα των εμφύλιων πολέμων, της τυφλής βίας, του φανατισμού και της μισαλοδοξίας διαμορφώνει καταστάσεις αβεβαιότητας για όλο τον πλανήτη.

Τα παιδιά βιώνουν με τον δικό τους τρόπο αυτή την πραγματικότητα και το εκφράζουν με ένα χαμόγελο. Ίσως, αινιγματικό χαμόγελο, όπως αυτό στον περίφημο πίνακα της Τζοκόντα, αλλά πάντα, αθώο, γλυκό, ανακουφιστικό χαμόγελο.

Εάν είναι χαμόγελο στενοχώριας ή χαράς μπορεί να μην το μάθουμε ποτέ, Όμως, δεν έχουμε κανένα δικαίωμα να το στερήσουμε, αυτό το χαμόγελο, από τα παιδιά.

Η φωτογραφία δημοσιεύτηκε στην βρετανική εφημερίδα Ιντιπέντεντ και κυκλοφόρησε στο twitter

Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2015
Εικόνα από την κόλαση της ξηρασίας

Η κόλαση της ξηρασίας μας… χτυπάει την πόρτα. Η Νότιος Αφρική προειδοποιεί για επιδείνωση της ξηρασίας καθώς η διαρκής άνοδος της θερμοκρασίας αυξάνει την ταχύτητα εξάτμισης της του νερού.

Στη φωτογραφία (AFP pic), που λήφθηκε στις 9/11, απεικονίζεται μια μαθήτρια προσπαθεί να συλλέξει λίγο νερό από μια λακκούβα στη σχεδόν ερημωμένη Νογκόμα (Nongoma), βορειοδυτικά του Ντέρμπαν. Ένα σημείο στο οποίο παρέχεται δωρεάν νερό καθώς η πηγή χρηματοδοτείται από πολίτες.

Όπως μετέδωσε το επίσημο ειδησεογραφικό πρακτορείο της Κίνας Xinhua η κυβέρνηση της Νότιας Αφρικής προειδοποίησε, την Παρασκευή, για το ενδεχόμενο επιδείνωσης της ξηρασίας, ένα πολύ σοβαρό θέμα με αρνητικές επιπτώσεις για τη χώρα τόσο από κοινωνική όσο και από οικονομική άποψη.

Και να μην ξεχνάμε: Το περιβάλλον έχει αρχίσει να εκδικείται….

Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2015
Η γαλλική σημαία κυματίζει με φόντο την Ακρόπολη

Έναν ελάχιστο φόρο τιμής στα θύματα των επιθέσεων στο Παρίσι απέτισε η Περιφέρεια Αττικής αναρτώντας τη γαλλική σημαία στο κεντρικό κτίριο της Περιφέρειας.

Η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου εξέφρασε τη βαθιά θλίψη της για το πολύνεκρο τρομοκρατικό κτύπημα στο Παρίσι και υπογράμμισε ότι οι σφαίρες των τρομοκρατών, των σκοταδιστών στόχευαν τις οικουμενικές αξίες του Διαφωτισμού, την Ελευθερία και τη Δημοκρατία, στη χώρα που τις γέννησε, στην πόλη που τις εκφράζει εμβληματικά.

Και μόνο η γαλλική σημαία να κυματίζει με φόντο την Ακρόπολη δείχνει, πραγματικά, ότι η Αττική συμπαρίσταται στον πόνο των Γάλλων…

Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2015
Κινηματογραφικό «πανί» η πρόσοψη του Δημοτικού Θεάτρου;

Προβολή ταινίας έγινε, το βράδυ της Τετάρτης, στη πρόσοψη του εμβληματικού Δημοτικού Θεάτρου!

Είναι γεγονός ότι το θέαμα προσέλκυσε πολύ κόσμο, ωστόσο στην πόλη ακούγονται διιστάμενες απόψεις για την επιλογή του τόπου προβολής αν και προγραμματίζεται να επαναληφθεί η προβολή την Κυριακή 22/11.

Πρόκειται για τη νέα ταινία μικρού μήκους  «ELLIS»  με πρωταγωνιστή τον Robert De Niro και με κύριο θέμα το ταξίδι των μεταναστών στις αρχές του 20ου αιώνα.

Να σημειωθεί, πάντως, ότι την Τρίτη 17/11 στις 21:00, η ταινία «Ellis» θα προβληθεί σε κλειστό χώρο,  στο «Troubar» (Φίλωνος 131, Τρούμπα) στο πλαίσιο του Διεθνούς  Φεστιβάλ «Psarokokalo» . Την προβολή της ταινίας διοργανώνει η ΜΚΟ Κύκλος. Η είσοδος είναι ελεύθερη ενώ θα ακολουθήσει ανοιχτή συζήτηση.

Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2015
Εικόνες πολέμου στη... διπλανή αυλή

Δεν είναι εικόνα από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο ούτε από κινηματογραφική ταινία. Είναι μια εικόνα «καθημερινότητας» από την πολύ κοντινή μας Συρία, όπου μαίνεται, περισσότερα από τρία χρόνια, ένας αιματηρός εμφύλιος πόλεμος.

Μπορεί τις τελευταίες μέρες ο επίσημος Συριακός στρατός με την βοήθεια των Ρώσων να πετυχαίνει στρατηγικής σημασίας νίκες εναντίον των φανατικών του ISIS αλλά η έκβαση αυτού του πολέμου, στον οποίο έχουν εμπλακεί και αντικαθεστωτικές δυνάμεις (με την στήριξη των ΗΠΑ) με στόχο την ανατροπή της επίσημης κυβέρνησης του Ασαντ, είναι αβέβαιη. Πολύ περισσότερο είναι αβέβαιο εάν θα μπορέσει αυτή η πολύπαθη χώρα και ο λαός της να επουλώσουν τις πληγές τους….

Η φωτογραφία είναι από διαδικτυακό Συριακό free press

Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2015
Η περιοχή του Πειραιά από δορυφόρο

Μια εντυπωσιακή τρισδιάστατη εικόνα του Πειραιά και της ευρύτερης περιοχής αλλά και της παραλιακής «ζώνης» από δορυφόρο. Διακρίνεται ο Σταθμός Εμπορευματοκιβωτίων (μόνο με τις προβλήτες Ι & ΙΙ), η ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη Περάματος, το επιβατικό λιμάνι, η Ψυττάλεια και ένα τμήμα της Σαλαμίνας.
Ακόμα, διακρίνεται και όλη η «παραλιακή» αλλά και τα βουνά της Αττικής.

Αυτή η άποψη δημιουργήθηκε από μια φωτογραφία που λήφθηκε, τον Απρίλιο του 2004, ριγμένη πάνω από ένα ψηφιακό μοντέλο εδάφους (DEM) που δημιουργήθηκε από μια εικόνα από ένα Σύνθετο Διαστημικό Θερμικό Ραδιόμετρο Εκπομπής και Αντανάκλασης (Aster)

Η φωτογραφία προέρχεται από το επίσημο site της NASA

Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2015
Η ανατολή του ήλιου από ένα διαστημικό σταθμό

Μια… καλημέρα από το διάστημα. Ο αστροναύτης της NASA Scott Kelly τράβηξε αυτή τη φωτογραφία από το Διεθνή Διαστημικό Σταθμό στις 7 Οκτωβρίου 2015 και την κοινοποίησε στους φίλους του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης γράφοντας:

«Η πρωινή καθημερινή δόση της αυγής για να σας βοηθήσει να ξεκινήσετε. Καλημέρα από το Διαστημικό Σταθμό»

Καλημέρα και από εμάς….

Η φωτογραφία είναι από το site της NASA

Δευτέρα 09 Νοεμβρίου 2015
Ταξίδι στα αστέρια!

Θεαματικό ταξίδι στα αστέρια! Η εκτόξευση ενός πυραύλου είναι πάντα μια επιβλητική αλλά ταυτόχρονα απελευθερωτική της σκέψης εικόνα.

Στη φωτογραφία απεικονίζεται η εκτόξευση ενός πύραυλου Long March- 4B, ο οποίος μεταφέρει το καινούργιο κινέζικο δορυφόρο Yaogan- 28 για να τον θέσει σε τροχιά. Η εκτόξευση έγινε, την Κυριακή 8/11, στο διαστημικό κέντρο Taiyuan Satellite Launch Center, στην πόλη Ταϊγιάν (Taiyuan), πρωτεύουσα της επαρχίας Σανξί (Shanxi), στη βόρειο Κίνα.

Όπως μετέδωσε το επίσημο πρακτορείο της Κίνας Xinhua ο δορυφόρος θα χρησιμοποιείται κυρίως για πειράματα, έρευνες της γης, εκτιμήσεις της απόδοσης των καλλιεργειών και την πρόληψη των καταστροφών.

Η φωτό είναι από το (Xinhua / Guo Yu)

Κυριακή 08 Νοεμβρίου 2015
Βραζιλία: Εικόνα απίστευτης καταστροφής

Τα συντρίμμια ενός σπιτιού, στην περιοχή Μπέντο Ροντρίγκεζ απεικονίζονται καλυμμένα από λάσπη μετά από την έκρηξη που σημειώθηκε, στις 6/11, σε φράγμα των εταιρειών Vale SA και BHP Billiton Ltd στη Μαριάνα της νοτιοανατολικής Βραζιλίας.

Το φράγμα συγκρατούσε λύματα από ορυχείο βραζιλιάνικου ορυχείου σιδηρομεταλλεύματος, που ανήκει στις παραπάνω εταιρείες και με την κατάρρευση του έγινε «καταιγίδα» κατολισθήσεων ενώ ξεχύθηκε «χείμαρρος» λάσπης με αποτέλεσμα να καταστραφεί η κοντινή πόλη. Η αιτία της έκρηξης δεν έχει γίνει, ακόμα, γνωστή αλλά ούτε και η έκταση της καταστροφής.

Η φωτογραφία είναι από το REUTERS / Ricardo Moraes

Σάββατο 07 Νοεμβρίου 2015
Η πανέμορφη Φοντάνα ντι Τρέβι

Αν είχατε σκοπό να πάτε μια Ρώμη, τώρα έχετε έναν ακόμη λόγο. Η Fontana di Trevi η οποία παρέμενε κλειστή για επισκευές εδώ και μήνες, επιτέλους αποκαλύφθηκε απαστράπτουσα και πλήρως ανανεωμένη.

Πρόκειται για ένα από τα πιο όμορφα μνημεία στον κόσμο. Η ιστορία της ξεκινάει από το έτος 19 π. Χ όταν ο Μάρκος Βιψάνιος Αγρίππας φέρνοντας νερό στην πόλη διαμόρφωσε την έξοδό του στο σημείο, όπου βρίσκεται η διάσημη κρήνη. Το όνομα ΤΡΕΒΙ προέρχεται από το «τρίστρατο» (tre vie), την συμβολή τριών οδών, σε ένα σημείο δίπλα στην κρήνη, στη τωρινή piazza dei Crosiferi. Είναι το συγκεκριμένο σημείο που έδωσε το όνομα στην κρήνη, της οποίας το νερό λέγεται και «νερό της παρθένας» (acqua vergine» γιατί η παράδοση λέει πως όταν κάποτε μια ομάδα διψασμένων στρατιωτών ρώτησε μια νεαρή παρθένο που μπορούσαν να ξεδιψάσουν, αυτή τους οδήγησε στη πηγή με το φρέσκο νερό.

Όμως, η αρχή γι’ αυτό το υπέροχο διάκοσμο της κρήνης έγινε πολύ αργότερα, όταν η οριστική μορφή της καθορίστηκε σε σχέδια  του Νικόλα Σάλβι. Το Μάϊο του 1762 εγκαινιάστηκε στην σημερινή μορφή της η Φοντάνα ντι Τρέβι, και μας περιμένει να ρίξουμε το νόμισμά μας και να κάνουμε μια ευχή….

Λεπτομέρεια: Κάθε χρόνο μαζεύονται από τη λεκάνη της κρήνης περίπου 26 τόνοι νομίσματα, που αντιστοιχούν σε περισσότερο από ένα εκατομμύριο €, το οποίο διατίθεται για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Πέμπτη 05 Νοεμβρίου 2015
Ξεκινώντας το ταξίδι προς το όνειρο (ή τον εφιάλτη;)

Με επίσημες εκτιμήσεις, που μεταδίδει το aljazeera, η Τουρκία φιλοξενεί περίπου 1,9 εκατομμύρια πρόσφυγες από τη Συρία ενώ εκατοντάδες χιλιάδες μη καταγεγραμμένοι πρόσφυγες από τη Συρία, το Ιράκ, το Αφγανιστάν και το Ιράν ζουν και εργάζονται σε μεγάλες πόλεις της Τουρκίας.

Οι περισσότεροι μένουν ακριβώς όσο καιρό χρειάζεται για να κερδίσουν το σημαντικό ποσό των χρημάτων που απαιτούνται για να πληρώσουν κάποιον λαθρέμπορο για να τους μεταφέρει  στα βουλγαρικά ή ελληνικά σύνορα της  Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπου αναζητούν την ασφάλεια και μια καλύτερη ποιότητα ζωής.

Σύμφωνα, πάντα, με το ρεπορτάζ του aljazeera η χερσόνησος του Τσανάκαλε στα βορειοδυτικά της Τουρκίας - με τις μακριές αραιοκατοικημένες ακτές του, μόλις λίγα χιλιόμετρα από τη Λέσβου- έχει γίνει ένα σημείο αφετηρία, από το οποίο πολλοί πρόσφυγες κάνουν το τελευταίο κομμάτι του ταξιδιού τους προς την ΕΕ.

Η φωτογραφία που προέρχεται από το Reuters, απεικονίζει πρόσφυγες, που συγκεντρώνονται σε ερημική ακτή, δυτικά της παραθαλάσσιας πόλης του Τσεσμέ στην επαρχεία της Σμύρνης, απ’ όπου ξεκινούν με προορισμό τη Χίο. 4/11/15 REUTERS/Umit Bektas.

Τετάρτη 04 Νοεμβρίου 2015
Ερχεται νέα γενιά παγοθραυστικών

Έρχεται η νέα γενιά παγοθραυστικών! Η κυβέρνηση της Αυστραλίας έχει, ήδη, ξεκινήσει τις διαδικασίες κατασκευής τους, με στόχο μέχρι το 2019 να αντικατασταθεί η ναυαρχίδα του στόλου του τμήματος της Αυστραλίας στην Ανταρκτική, το «Αουρόρα Αυστραλίς» (Aurora Australis), που δραστηριοποιείται στο Νότιο Παγωμένο ωκεανό από το 1989.

Το νέο παγοθραυστικό έχει σχεδιαστεί από τους Δανούς ναυπηγούς, Knud Hansen Ε και θα κατασκευαστεί από την Damen Shipyards στην Ολλανδία. Σύμφωνα με τα σχέδια το νέο  σκάφος θα έχει μήκος 156 μέτρα, με εκτόπισμα 23.400 τόνων και με δυνατότητα φιλοξενίας 34 ατόμων ως μέλη του πληρώματος και μέχρι 116 άτομα ως επιβαίνοντες.

Το πλοίο θα χρησιμοποιείται κυρίως για την προμήθεια των τριών μόνιμων ερευνητικών σταθμών της Αυστραλίας στην Ανταρκτική με εξοπλισμό και τη μεταφορά προσωπικού ενώ θα διαθέτει εργαστήριο για να διενεργεί έρευνες. Ακόμα, θα διαθέτει δύο ελικοδρόμια, ένα βυθομετρικό πολλαπλών δεσμών Βαθύμετρο για τη χαρτογράφηση του βυθού.

Πηγή: gcaptain

Τρίτη 03 Νοεμβρίου 2015
Ένα πλοίο βγήκε στη στεριά

Ο πύργος Jockey Club Innovation Tower στο Χονγκ Κονγκ φέρει την υπογραφή της διάσημης αρχιτέκτονα ιρακινής καταγωγής Ζάχα Χαντίντ, που ζει και εργάζεται στο Λονδίνο, την επονομαζόμενη και «σιδηρά κυρία της αρχιτεκτονικής»

Το πρωτοποριακό κτίριο, που μοιάζει με πλοίο, είναι αφιερωμένο στην έρευνα και την καινοτομία. Βρίσκεται στο βορειοδυτικό άκρο της πανεπιστημιούπολης και από το 2013 στεγάζει την Πολυτεχνική Σχολή του Χονγκ Κονγκ.

Μετά την αποπεράτωση της κατασκευής ο πύργος καταλαμβάνει έκταση περίπου 12.000 τετραγωνικών μέτρων για τις καθαρά λειτουργικές του δραστηριότητες και είναι σε θέση να φιλοξενήσει περίπου 1.800 άτομα προσωπικό και φοιτητές.

H φωτογραφία είναι από το site της Ζάχα Χαντίτ (zaha-hadid.com) Photo © Doublespace

Δευτέρα 02 Νοεμβρίου 2015
Τα χρώματα του Φθινοπώρου

Ένα μαγευτικό φθινοπωρινό τοπίο μπορεί να μας δώσει την γαλήνη, που αναζητούμε ως «αντίδοτο» στην καθημερινή «τρομοκρατία» κυρίως από τα ηλεκτρονικά Μέσα Ενημέρωσης.

Ηλιοβασίλεμα, σε ένα «φορτωμένο» ουρανό, με το πέλαγος να μας ταξιδεύει μακριά και με φόντο την παραλία με το φθινοπωρινό δένδρο.

Υπάρχει και αυτή η πλευρά της ζωής…..

Καλή εβδομάδα σε όλους.

Κυριακή 01 Νοεμβρίου 2015
Το ωραίο φύλο ξεκινάει για το ταξίδι στα αστέρια

Έξι όμορφα, νέα  κορίτσια από τη Ρωσία έχουν αρχίσει να μετράνε αντίστροφα για να ξεκινήσει, την ερχόμενη Πέμπτη, το ταξίδι τους για τη Σελήνη.

Για να προετοιμαστούν για το ταξίδι χρειάστηκε να περάσουν από 30 πειραματικές διαδικασίες σε περιβάλλον αντίστοιχο με του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού ISS, δηλαδή διαβιώνοντας σε έξι καμπίνες, με κουζίνα, μπάνιο και γυμναστήριο. Η πρώτη αντίστοιχη αποστολή είχε γίνει το 1967 και είχαν παραμείνει τότε οι κοσμοναύτες 12 μήνες σε ένα διαστημικό σκάφος.

Όπως σημειώνει το επίσημο Ρώσικο πρακτορείο TASS οι κοπέλες, που είναι από 22 έως 34 ετών, θα αφήσουν πίσω τους αφρόλουτρα και καλλυντικά (make up) αλλά και την ανδρική συντροφιά. Οι ώρες της ανάπαυσης θα περνάνε με ανάγνωση βιβλίων, παιγνίδια και ταινίες.

Καλό τους ταξίδι, λοιπόν….

Η φωτογραφία είναι από το πρακτορείο TASS/  ©Vyacheslav Prokofyev/TASS

Το Δημοτικό Θέατρο έχει κλείσει 2 χρόνια επαναλειτουργίας. Τι πιστεύετε;
Ήταν απόλυτα επιτυχημένη περίοδος
Εγιναν καλές παραστάσεις αλλά περιμένω καλύτερες
Εγιναν μέτριες παραστάσεις, όχι αντάξιές του
Δεν έγινε αυτό που θα έπρεπε να έχει γίνει
Επικοινωνία
Όνομα:
Επίθετο:
email:
Σχόλιο:
Αποστολή