Η «καρδιά» της Βόρειας Αμερικής

Θέλησαν να κάνουν τη μικρή τους πόλη, το Rugby, στη Βόρεια Ντακότα,  τουριστικό προορισμό για να βελτιώσουν την οικονομία της και τι σκέφτηκαν; Την ονόμασαν το «κέντρο της Βόρειας Αμερικής»! Χωρίς να υπάρχουν επίσημες μετρήσεις, έστησαν και ένα πέτρινο οβελίσκο και έγραψαν μία επιγραφή, ότι στο σημείο αυτό βρίσκεται η «καρδιά» της Βόρειας Αμερικής.

Πέμπτη 27 Μαρτίου 2014
Κάντο όπως εγώ…

Αυτή η τεράστια καφέ αρκούδα δίνει ένα μάθημα ζωής στα τρία μικρά της, καθώς τα εκπαιδεύει να σκαρφαλώνουν στα δέντρα. Το στιγμιότυπο απαθανάτισε ένας φωτογράφος σε δάσος, στα σύνορα Ρωσίας – Φινλανδίας.

Κυριακή 23 Μαρτίου 2014
34.000 χαυλιόδοντες για εξαγωγή

Στο αποκλειστικό του ρεπορτάζ ο Martin Fletcher αποκαλύπτει τη μεγαλύτερη αποθήκη στον κόσμο που φυλάσσονται χαυλιόδοντες, έτοιμοι να εξαχθούν στο παράνομο εμπόρι προς την Κίνα. Βρίσκεται στο Dar es Salaam, στην Τανζανία και στα ράφια υπάρχουν περίπου 34.000 χαυλιόδοντες που τους έχουν αρπάξει από 17.000 ελέφαντες. Αν φτάσουν στη μαύρη αγορά της Κίνας, η αξία τους θα ξεπεράσει τα 150.000.000 δολάρια.

Κυριακή 16 Μαρτίου 2014
Η ανάπτυξη των ρώσικων στρατευμάτων

Ρώσοι στρατιώτες χωρίς διακριτικά και άρματα μάχης παίρνουν θέση στην περιοχή Belgorod, τη στιγμή που η Δύση καλεί τον Βλαντιμίρ Πούτιν να αποσύρει τα στρατεύματά του. Η ανάπτυξη των δυνάμεων φοβίζει τη Δύση ότι επίκειται εισβολή στην Ουκρανία, ύστερα από τις εξελίξεις που θα προκύψουν από το σημερινό δημοψήφισμα στην Κριμαία, στο οποίο αναμένεται να ψηφιστεί η ένωση με τη Ρωσία.

Πέμπτη 13 Μαρτίου 2014
Αυτό είναι το μέλλον στα ξενοδοχεία

Αυτό το τεχνητό νησί μπορεί να είναι το τουριστικό κατάλυμα του μέλλοντος. Ενεργειακά στηρίζεται στον ήλιο και έχει όλες τις πολυτέλειες για lux διακοπές. Πισίνα, δωμάτια με θέα το βυθό και ελικοδρόμιο. Ο δημιουργός του συζητάει με εταιρεία στις Μαλβίδες για να το εγκαταστήσει, παρά το μεγάλο κόστος, το οποίο ανέρχεται στα 173.000.000€.

Τετάρτη 12 Μαρτίου 2014
Θερινό σινεμά «φάντασμα» στην έρημο

Εχει περάσει πάνω από μια δεκαετία αφότου ο θερινός κινηματογράφος χτίστηκε στο νότιο άκρο της χερσονήσου του Σινά, στην Αίγυπτο, στους πρόποδες μιας οροσειράς της ερήμου. Τώρα τα 150 ξύλινα καθίσματα στέκουν μόνα τους και να παραμένουν κενά, καθώς τα θεμέλια της οθόνης έχουν σπάσει, ενώ το κτίριο που στεγάζει τη γεννήτρια έχει καταρρεύσει.

Τρίτη 11 Μαρτίου 2014
Οι γιορτές της Ανοιξης

Ανδρες και γυναίκες Hindu γιορτάζουν τον ερχομό της Ανοιξης με έναν χρωματοπόλεμο κατά τη διάρκεια του ετήσιου φεστιβάλ Holi, στην Ινδία. Πριν ξεκινήσει ο… πόλεμος με τα χρώματα, οι άνδρες και οι γυναίκες συγκεντρώνονται για να τραγουδήσουν και να χορέψουν γύρω από τη φωτιά.

Σάββατο 08 Μαρτίου 2014
Το ταξίδι της Lydia στη Βρετανία

Ενας μεγάλος λευκός θυληκός καρχαρίας ταξιδεύει προς τη Βρετανία και πιστεύεται ότι θα έχει φτάσει στις ακτές του νησιού σε τρεις ημέρες. Ο άγριος θηρευτής, που ονομάζεται Lydia, βρίσκεται σήμερα μόλις 1.000 μίλια από την ακτή της Κορνουάλης. Το πάνω από 30 μέτρα μήκους κήτος είναι ο πρώτος λευκός καρχαρίας ο οποίος διαπιστώνεται ότι περνάει στην έλλη μεριά του Ατλαντικού. Επιστήμονες της ομάδας Ocearch , η οποία έχει ως στόχο να παρακολουθεί τους καρχαρίες για να αποκρυπτογραφήσουν τις κινήσεις τους είχαν τοποθετήσει συσκευή παρακολούθησης της Lydia και τώρα παρακολουθούν το ταξίδι της.

Τρίτη 04 Μαρτίου 2014
Πάγωσαν και πάλι οι καταρράκτες

Για δεύτερη φορά μέσα στην ίδια χρονιά πάγωσαν οι καταρράκτες του Νιαγάρα. Αυτήν την εικόνα έδειχναν οι καταρράκτες τα ξημερώματα της Τρίτης, καθώς οι θερμοκρασίες κυμαίνονται για άλλη μια φορά κάτω από το 0. Το νερό στους καταρράκτες είχε παγώσει ξανά τον Ιανουάριο.

Σάββατο 01 Φεβρουαρίου 2014
Από τη Λευκορωσία με βασανιστήρια

Οι τρεις ιπποπόταμοι που χορεύουν είναι το κορυφαίο νούμερο του State Circus, στη Λευκορωσία, όπου οι νόμοι για τον βασανισμό των ζώων είναι ανύπαρκτοι. Οι ακτιβιστές φωνάζουν ότι τα ζώα κακοποιούνται και είναι σε κατάσταση βαθιάς κατάθλιψης, ενώ οι εκπαιδευτές επιμένουν ότι τα ζώα αυτά είναι τεμπέλικα, αλλά ότι κάνουν το κάνουν με τη θέλησή τους.

Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2014
Οι φάρμες του 2050

Ο 36χρονος Vincent Callebaut σχεδίασε την κατασκευή που αποτελείται από 132 ορόφους και υπόσχεται ότι μπορεί να λύσει το πρόβλημα της επισιτιστικής κρίσης και να οδηγήσει σε ένα πιο υγιεινό τρόπο ζωής, για τους ανθρώπους που θα ζουν στις πόλεις το 2050. Την συγκεκριμένη κατασκευή σχεδίασε για να τοποθετηθεί στο Roosevelt Island στη Νέα Υόρκη. Μεταξύ των γραφείων και των διαμερισμάτων περιλαμβάνονται μονάδες παραγωγής κρέατος, γαλακτοκομικών, αυγών, περιβόλια, λιβάδια και χωράφια καλλιέργειας ρυζιού.

Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2014
Ετσι φτιάχτηκε η κιβωτός του Νώε

Ο Δρ Irving Finkel, από το Βρετανικό Μουσείο, πιστεύει ότι η πρόσφατα αποκρυπτογράφησε ένα μυστήριο 4.000 ετών, από την αρχαία Μεσοποταμία και αποκαλύπτει τις εντυπωσιακές λεπτομέρειες για την Κιβωτό του Νώε. Στις 60 αράδες κειμένου, το οποίο ο Δρ Finkel περιγράφει ως «αναλυτικό εγχειρίδιο κατασκευής μιας κιβωτού», αναλύει ότι το σκάφος κατασκευάστηκε από σχοινιά και καλάμια πριν αλειφτεί με πίσσα για να γίνει αδιάβροχο.

Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2014
Νοιώθει μοναξιά

Η Agafya Lykova είναι η μοναδική επιζώσα της οικογένειας Lykov, η οποία αποφάσισε να αποκοπεί από τον πολιτισμό το 1936. Αλλά τώρα έβαλε αγγελία σε μία εφημερίδα της Σιβηρίας, παρακαλώντας όποιον Χριστιανό θέλει να πάει να ζήσει μαζί της, στο σπίτι της, το οποίο βρίσκεται εκατοντάδες χιλιόμετρα από την πλησιέστερη πόλη. Οι γονείς της αποφάσισαν να αποκοπούν από τον πολιτισμό το 1936 για να αποφύγουν τις διώξεις που αντιμετώπιζαν από τον Στάλιν.

Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2014
Ερημώνεται η λίμνη

Καταστρέφεται ένα από τα πλέον διάσημα τουριστικά αξιοθέατα της Κίνας. Λόγω της ξηρασίας και μιας εγκατάστασης αποθήκευσης νερού, η στάθμη στη λίμνη Poyang, στην επαρχία Jiangxi, έκατσης 3.500 τ.χλμ., έχει κατέβει σε πολύ χαμηλά επίπεδα. Οι τουρίστες μπορούν πλέον να επισκέπτονται τον πύργο που βρίσκεται μέσα στη λίμνη με τα πόδια, αντί με το καραβάκι, όπως παλιότερα.

Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2014
Τέχνη στον πάγο

Ο Αμερικανός φωτογράφος Michael J Quinn, απαθανάτισε σε ένα ταξίδι του τα παγόβουνα στο Scoresby Sund, στην Ανατολική Γροιλανδία, μερικά από τα οποία έχουν το ύψος ενός 15όροφου κτηρίου. Οπως λέει ο 49χρονος από το Colorado, «Βλέποντάς τα δεν μπορείς να διανοηθείς πόσος χρόνος πέρασε για να δημιουργηθούν. Χιλιάδες χρόνια έχουν περάσει από τότε που έπεσε η πρώτη νιφάδα χιονιού».

Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2014
Δύο αχώριστες φίλες

Η μία είναι η Mulan και η άλλη η Abdullah Sholeh. Ζουν στην Ινδονησία και εδώ και έξι χρόνια έχουν αναπτύξει μια ιδιαίτερη σχέση. Κοιμούνται μαζί, βγαίνουν βόλτες και παίζουν όποτε υπάρχει ελεύθερος χρόνος. Η 33χρονη Abdullah πήρε τη Mulan σε ηλικία τριών μηνών για να την προσέχει και από τότε έγιναν αχώριστες. Η τίγρη της Βεγγάζης ζυγίζει 178 κιλά, έχει τρία μέτρα μήκος, ένα μέτρο ύψος και τρώει καθημερινά 6 κιλά κοτόπουλο ή κατσικίσιο κρέας, δύο φορές την ημέρα. Η Abdullah είναι φοιτήτρια, σπουδάζει στην Ινδονησία και δεν βλέπει την ώρα να επιστρέψει το απόγευμα στο σπίτι για να παίξει με τη φίλη της.

Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2013
20.000 νεκροί σε μία 20ετία

Δεκάδες λαθρομετανάστες στιβαγμένοι πάνω σε μια σχεδία στην ανοιχτή θάλασσα. Η φωτογραφία τραβήχτηκε ανοιχτά της Λαμπεντούζα, όπου πρινα από λίγες μέρες πολλοί πρόσφυγες, κυρίως από τη Συρία και την Ερυθραία, στην προσπάθειά τους να ζήσουν μία καλύτερη ζωή, βρήκαν τραγικό θάνατο. Σύμφωνα με τα στοιχεία διεθνών οργανισμών, περίπου 20.000 άνθρωποι, που αναγκάστηκαν να γίνουν πρόσφυγες, έχουν χάσει τη ζωή τους τα τελευταία 20 χρόνια.

Σάββατο 05 Οκτωβρίου 2013
Ξεβράστηκε γιγάντιο καλαμάρι

Αυτό το γιγάντιο καλαμάρι που ονομάζεται Architeuthis dux ξεβράστηκε στην ισπανική παραλία La Arena, στην Cantabria την 1η Οκτωβρίου 2013. Εχει νήκος 9 μέτρα και βάρος 180 κιλά και ανήκει στην οικογένεια των μεγαλύτερων μαλάκιων στον κόσμο. Το καλαμάρι μεταφέρθηκε Μουσείο Θαλάσσης της Cantabria.

Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2013
Ο σκύλος που μοιάζει στον Πούτιν

Την ώρα που ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν ανακοίνωνε ότι θα διεκδικήσει την επανεκλογή του το 2018, μία φωτογραφία που ανέβασε στο ίντερνετ ένας Ουκρανός χρήστης έκανε το γύρο του κόσμου. Πρόκειται για τον σκύλο που είναι ολόιδιος ο Ρώσσος πρόεδρος

Κυριακή 18 Αυγούστου 2013
Σερφ στα σκουπίδια

Είναι ένα από τα πιο εντυπωσιακά σπορ στον κόσμο και παράλληλα δίνει τη δυνατότητα στους φωτογράφους να παίρνουν εκπληκτικής ομορφιάς εικόνες. Ομως όπως φαίνεται σε αυτήν τη φωτογραφία, τα πράγματα δεν είναι πάντα τόσο όμορφα στο σερφ. Η εικόνα από την ακτή της Java στην Ινδονησία δείχνει τον πιο διάσημο σέρφερ της χώρας, Dede Suryana, να... σχίζει τα κύμματα ανάμεσα σε σωρούς από σκουπίδια!

Ποια θα πρέπει να είναι η πρώτη προτεραιότητα των νέων δημάρχων στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά;
Αντιμετώπιση της ανεργίας/ φτώχιας
Καθαριότητα/ περιβάλλον
Αναπτυξιακά προγράμματα/ νέες θέσεις εργασίας
Διαφάνεια στον Δήμο/ Συμμετοχή πολιτών