Ημερομηνία δημοσίευσης: 24/10/2012
Τον ίδιο φόρο θα πληρώνουν εφοπλιστές- ναυτικοί!

"Ανθρακες ο θησαυρός" αποδεικνύεται η κυβερνητική συμφωνία για την φορολόγηση των εφοπλιστών, αφού οι φόροι που επιδιώκεται να εισπράττονται σε ετήσια βάση είναι όσοι και των ναυτικών!

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες σε επικαιροποιημένο κείμενο του νέου Μνημόνιου, που βρίσκεται σε δημοσιογραφικά γραφεία αναφέρεται ότι:

  • Στόχος της κυβέρνησης είναι ν αντλήσει από την φορολόγηση των εφοπλιστών 200 εκατομμύρια ευρώ στην τετραετία 2013- 2016. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι θα επιδιωχθεί η άντληση μιας φορολογίας της τάξης των 50 εκατομμυρίων ευρώ τον χρόνο ενώ μέχρι τώρα σύμφωνα με στοιχεία του προϋπολογισμού από την φορολόγηση των ποντοπόρων εφοπλιστών εισπράττονται περίπου 12- 14 εκατομμύρια ευρώ τον χρόνο.

Να σημειωθεί ότι η φορολόγηση των ποντοπόρων πλοίων γίνεται με βάση το tax tonnage, το οποίο και δεν αλλάζει.

Για να γίνει αντιληπτή μια τάξη μεγέθους αξίζει να αναφερθεί ότι με βάση τα τελευταία στοιχεία του Committee του Λονδίνου (εκθεση 2012) τα υπό ελληνική σημαία ποντοπόρα πλοία (χωρητικότητα άνω των 1.000 τόνων) είναι 862. Κατά συνέπεια κατά μέσο όρο το καθένα θα πρέπει να πληρώσει φόρο 58.005 ευρώ τον χρόνο!

Δηλαδή, για κάποια από αυτά ο ετήσιος φόρος θα αντιστοιχεί στο ναύλο που εισπράττει σε 2 ή το πολύ 3 ημέρες!!

Όμως, ακόμα πιο αποκαλυπτικό είναι το στοιχείο, που φέρνει στην δημοσιότητα η ΠΕΝΕΝ στο περιοδικό της αναφέροντας ότι "έχει ήδη αποφασιστεί σε κυβερνητικό επίπεδο η αύξηση της φορολογίας για τους αξιωματικούς από 6% σε 15% και τα κατώτερα πληρώματα από 3% σε 10%!!!. Από τη φορολογία η κυβέρνηση ευελπιστεί να συγκεντρώσει 57 εκατομμύρια ευρώ τον χρόνο".

Με δύο λόγια εφοπλιστές και ναυτικοί θα συμβάλλουν με τους ίδιους φόρους!!!!

«Ανάσες» στα bulk carriers από Κίνα & Αργεντινή
Τα «βρώμικα» τάνκερ «κρατάνε» τους ναύλους
Η χρυσή συνταγή των εφοπλιστών & η κρίση
Η κυβέρνηση υπέρ εφοπλιστικών φοροαπαλλαγών
Τις επόμενες ημέρες αλλάζει η ιδιοκτησία του ΟΛΠ. Τι περιμένετε για τις πόλεις;
Σίγουρα καλύτερα από ότι ήταν μέχρι τώρα
Θα μείνει ίδια η κατάσταση
Θα χειροτερέψουν τα πράγματα για τις πόλεις
Καλύτερα να περιμένουμε για να βγάλουμε συμπεράσματα
Επικοινωνία
Όνομα:
Επίθετο:
email:
Σχόλιο:
Αποστολή