Ημερομηνία δημοσίευσης: 24/10/2012
Τον ίδιο φόρο θα πληρώνουν εφοπλιστές- ναυτικοί!

"Ανθρακες ο θησαυρός" αποδεικνύεται η κυβερνητική συμφωνία για την φορολόγηση των εφοπλιστών, αφού οι φόροι που επιδιώκεται να εισπράττονται σε ετήσια βάση είναι όσοι και των ναυτικών!

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες σε επικαιροποιημένο κείμενο του νέου Μνημόνιου, που βρίσκεται σε δημοσιογραφικά γραφεία αναφέρεται ότι:

  • Στόχος της κυβέρνησης είναι ν αντλήσει από την φορολόγηση των εφοπλιστών 200 εκατομμύρια ευρώ στην τετραετία 2013- 2016. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι θα επιδιωχθεί η άντληση μιας φορολογίας της τάξης των 50 εκατομμυρίων ευρώ τον χρόνο ενώ μέχρι τώρα σύμφωνα με στοιχεία του προϋπολογισμού από την φορολόγηση των ποντοπόρων εφοπλιστών εισπράττονται περίπου 12- 14 εκατομμύρια ευρώ τον χρόνο.

Να σημειωθεί ότι η φορολόγηση των ποντοπόρων πλοίων γίνεται με βάση το tax tonnage, το οποίο και δεν αλλάζει.

Για να γίνει αντιληπτή μια τάξη μεγέθους αξίζει να αναφερθεί ότι με βάση τα τελευταία στοιχεία του Committee του Λονδίνου (εκθεση 2012) τα υπό ελληνική σημαία ποντοπόρα πλοία (χωρητικότητα άνω των 1.000 τόνων) είναι 862. Κατά συνέπεια κατά μέσο όρο το καθένα θα πρέπει να πληρώσει φόρο 58.005 ευρώ τον χρόνο!

Δηλαδή, για κάποια από αυτά ο ετήσιος φόρος θα αντιστοιχεί στο ναύλο που εισπράττει σε 2 ή το πολύ 3 ημέρες!!

Όμως, ακόμα πιο αποκαλυπτικό είναι το στοιχείο, που φέρνει στην δημοσιότητα η ΠΕΝΕΝ στο περιοδικό της αναφέροντας ότι "έχει ήδη αποφασιστεί σε κυβερνητικό επίπεδο η αύξηση της φορολογίας για τους αξιωματικούς από 6% σε 15% και τα κατώτερα πληρώματα από 3% σε 10%!!!. Από τη φορολογία η κυβέρνηση ευελπιστεί να συγκεντρώσει 57 εκατομμύρια ευρώ τον χρόνο".

Με δύο λόγια εφοπλιστές και ναυτικοί θα συμβάλλουν με τους ίδιους φόρους!!!!

Σύγκρουση ελληνικού πλοίου στη Σιγκαπούρη
6+2 «αγκάθια» με βαρύ κόστος για τη ναυτιλία
Τάνκερς: Δεν περισσεύει κανένα πλοίο....
Δύο Εκθέσεις «ακτινογραφούν» τη Ναυτιλία
Το Δημοτικό Θέατρο έχει κλείσει 2 χρόνια επαναλειτουργίας. Τι πιστεύετε;
Ήταν απόλυτα επιτυχημένη περίοδος
Εγιναν καλές παραστάσεις αλλά περιμένω καλύτερες
Εγιναν μέτριες παραστάσεις, όχι αντάξιές του
Δεν έγινε αυτό που θα έπρεπε να έχει γίνει
Επικοινωνία
Όνομα:
Επίθετο:
email:
Σχόλιο:
Αποστολή