Ημερομηνία δημοσίευσης: 16/07/2017
ΒΙΝΤΕΟ: Νυχτερινή άφιξη κρουαζιερόπλοιου

Εντυπωσιακή νυχτερινή άφιξη στον Πειραιά έκανε, τα ξημερώματα της Κυριακής, το με σημαία Ολλανδίας κρουαζιερόπλοιο «Westerdam» της Holland America Line προερχόμενο από το Ναύπλιο.

Το μήκους 286 μέτρων κρουαζιερόπλοιο έχει κατασκευαστεί το 2004 στα Ιταλικά ναυπηγεία Fincantieri και μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι 1916 επιβάτες στα 11 καταστρώματα του. Η μέγιστη ταχύτητα που μπορεί να πλεύσει είναι οι 24 κόμβοι.

Το καλό site PireasPiraeus.com συνεχίζοντας την εξαιρετική δουλειά που κάνει με τις φωτογραφήσεις και βιντεοσκοπήσεις πλοίων στο Πειραιά μας διέθεσε το βίντεο που ακολουθεί με τη θεαματική άφιξη του πλοίου.Να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο πλοίο είναι το τρίτο πλοίο της Holland America Line με αυτό το όνομα.

Το πρώτο Westerdam ταξίδεψε για την Holland America Line από το 1946 ως το 1965. Ήταν ένα πλοίο που μετέφερε φορτία και επιβάτες διαθέτοντας κρεβάτια για 143 επιβάτες πρώτης κατηγορίας. Κατά την κατασκευή του στη διάρκεια του Β Παγκοσμίου Πολέμου, το πλοίο αυτό βυθίστηκε τρεις φορές πριν κάνει το παρθενικό ταξίδι του. Είχε βομβαρδιστεί και βυθίστηκε από συμμαχικές δυνάμεις στις 27 Αυγούστου 1942 στο ναυπηγείο του Ρότερνταμ. Οι Γερμανοί επανατοποθέτησαν το πλοίο το Σεπτέμβριο του 1944, αλλά γρήγορα βυθίστηκε από τις ολλανδικές ανταρτικές δυνάμεις. Αφού ανατράπηκε για δεύτερη φορά, η αντίσταση το βύθισε ξανά στις 17 Ιανουαρίου 1945.
Το πλοίο τελικά ολοκληρώθηκε και έκανε κανονικά δύο 8ημερα δρομολόγια κάθε μήνα μεταξύ Ρότερνταμ και Νέας Υόρκης. Η καριέρα του τελείωσε, στις 4 Φεβρουαρίου 1965, όταν πωλήθηκε στην Ισπανία για παλιοσίδερα.

Το δεύτερο «Westerdam» άρχισε να λειτουργεί το 1986 για λογαριασμό άλλης εταιρείας και δύο χρόνια αργότερα αποκτήθηκε από την Holland America Line. Το πλοίο επιμηκύνθηκε το 1989 κατά 130 πόδια. Μετά από 643 κρουαζιέρες που πέρασαν πάνω από 13 χρόνια με την Holland America, μεταφέρθηκε στην εταιρεία Costa Crociere το 2002 και μετονομάστηκε σε Costa Europa.


Παρθενική άφιξη στο Πειραιά νεότευκτου πλοίου
Βιντεο κλιπ με... φόντο το Celestyal Olympia
Το Seven Seas Explorer στον Πειραιά
Βίντεο& φωτό μετά τη κρουαζιέρα σε καταιγίδα
Ο δήμαρχος είπε σε ομιλία του ότι ο Πειραιάς «κάθε χρόνο που περνάει θα είναι μία καλύτερη πόλη». Συμφωνείτε;
Ναί. Η πόλη θα καλυτερεύει
Σε κάποια πράγματα ίσως καλυτερεύει
Όχι. Μια από τα ίδια θα είναι
Δεν γνωρίζω. Ασε να δούμε
Επικοινωνία
Όνομα:
Επίθετο:
email:
Σχόλιο:
Αποστολή