Ημερομηνία δημοσίευσης: 10/11/2016
Ημερίδα για λιμάνια & θαλάσσιους διαδρόμους

Ημερίδα με θέμα «Θαλάσσιοι Διάδρομοι και Λιμένες – Έργα Διευρωπαϊκού Δικτύου Μεταφορών» διοργανώνει, την Παρασκευή 11/11, στο Μέγαρο του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς, στην αίθουσα Γ. Κασιμάτης (2ος όροφος), οδός Λουδοβίκου 1, Πλατεία Οδησσού, Πειραιάς (δίπλα στο σταθμό ΗΣΑΠ), η Γενική Γραμματεία Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

H ημερίδα αποσκοπεί στην ανάδειξη της αξίας των έργων του Διευρωπαϊκού Δικτύου Μεταφορών (ΔΔΜ) για τη Χώρα μας, στη διάχυση των πληροφοριών και αξιοποίηση των αποτελεσμάτων σημαντικών έργων που έχουν ολοκληρωθεί, καθώς και στην ενημέρωση για έργα λιμενικού ενδιαφέροντος που υλοποιούνται κατά την τρέχουσα περίοδο.

Στο πλαίσιο αυτό, θα πραγματοποιηθεί ενημέρωση για τις νέες προσκλήσεις υποβολής προτάσεων έργων Διευρωπαϊκού Δικτύου Μεταφορών, καθώς και ευρύτερη συζήτηση για τις αναγκαιότητες και προτεραιότητες για τους λιμένες, όπως επίσης τις δυνατότητες και ευκαιρίες αξιοποίησης πόρων της ΕΕ για σχετικά έργα.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, στην ημερίδα θα διατυπώσουν τις απόψεις τους εκπρόσωποι φορέων τόσο του δημοσίου, όσο και του ιδιωτικού τομέα, που δραστηριοποιούνται στα Διευρωπαϊκά Δίκτυα Μεταφορών, προκειμένου να επιτευχθεί μια συνολική αποτύπωση των δυνατοτήτων ανάπτυξης και αξιοποίησης των χρηματοδοτικών πόρων στο πλαίσιο αυτό.

Στην εκδήλωση θα απευθύνουν χαιρετισμό ο Υπουργός Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής και ο Υφυπουργός Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής κ. Νεκτάριος Σαντορινιός.

Ποιοί & γιατί λένε στον ΟΛΘ για συνθήκες survivor
Ημερίδα για το νέο Κανονισμό για τα λιμάνια
Τελετή για τα πρώτα πλοία στο λιμάνι από τον ΟΛΠ
Η Ενωση Λιμένων ενισχύει το θεσμικό ρόλο της
Φαίνεται ότι υπάρχει κινητικότητα επενδύσεων στον Πειραιά. Ποιά η γνώμη σας;
Θα δώσουν νέα ώθηση στη πόλη & θέσεις εργασίας
Θα βοηθήσουν αλλά δεν θα αλλάξουν πολύ τα πράγματα
Δεν θα βοηθήσουν και πολύ την πόλη
Η πόλη χρειάζεται άλλα πράγματα για να πάει μπροστά
Επικοινωνία
Όνομα:
Επίθετο:
email:
Σχόλιο:
Αποστολή