Ημερομηνία δημοσίευσης: 16/07/2017
Κλοπή με λεία- μαμούθ στη Μύκονο

Κλοπή με λεία άνω του ενός εκατομμυρίου ευρώ διαπράχθηκε προ τριών ημερών στην Μύκονο.

Σύμφωνα με το in.gr η κλοπή σημειώθηκε σε ενοικιαζόμενη βίλα, όπου διέμενε μία επιχειρηματίας από την Βενεζουέλα που ασχολείτο με επενδύσεις σε ακίνητα. Είχε φθάσει με ένα ακόμη άτομο στη Μύκονο για να παρευρεθούν σε γάμο.

Οι άγνωστοι δράστες που εισέβαλαν μεταμεσονύκτιες ώρες στο οίκημα, άρπαξαν το χρηματοκιβώτιο που περιείχε χρήματα και τιμαλφή της προαναφερόμενης αξίας.

Μάλιστα πιθανολογείται ότι πρόκειται για τους ίδιους δράστες οι οποίοι προ μερικών εβδομάδων είχαν οργανώσει διάρρηξη σε κατοικία Έλληνα ιδιώτη, λαμβάνοντας εντυπωσιακά μέτρα για να μην αφήνουν ίχνη (νάιλον σακούλες στα παπούτσια τους, γάντια κλπ).

Η αρπαγή των χρημάτων και των τιμαλφών από την κατοικία όπου διέμενε η επιχειρηματίας από τη Νότιο Αμερική αποτελεί ρεκόρ -ως προς το ύψος της λείας- στο κοσμικό κυκλαδίτικο νησί, μετά από την κλοπή περίπου 800.000 ευρώ που είχε καταγραφεί πέρσι στο σπίτι που διέμενε ο παλιός σταρ του NBA Ρόνι Σεϊκέλι.

Στο μεταξύ, άλλη κλοπή έγινε σε πολυτελή βίλα στο Αγράρι της Μυκόνου, όπου διέμεναν γόνοι Ινδών επιχειρηματιών και οι δράστες άρπαξαν μετρητά και ένα πανάκριβο ρολόι από τη βίλα στην οποία διαμένουν.

Οι δράστες μπήκαν στην πολυτελή βίλα, από ανασφάλιστο παράθυρο, κατά τα φαινόμενα δύο φορές, στις 10 το βράδυ και στις 2 τα ξημερώματα, ή ήταν όλο αυτό το διάστημα εκεί.

Οι κλέφτες πήραν από τη βίλα ένα ρολόι αξίας 15.000 ευρώ, 3.500 ευρώ σε μετρητά και 1.200 δολάρια ΗΠΑ.

Στη βίλα διέμεναν τρεις Ινδοί, δύο άνδρες και μία γυναίκα. Η 32χρονη και ο 33χρονος είναι γόνοι Ινδών επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και ο 35χρονος γιός Ινδού επιχειρηματία που δραστηριοποιείται στη Μ. Βρετανία.

Πάντως, εντυπωσιάζει τα γεγονός ότι πολλοί εύποροι επισκέπτες του νησιού -όπως κι άλλων περιοχών των Κυκλάδων- που μεταφέρουν αντικείμενα μεγάλης αξίας και τεράστια χρηματικά ποσά, αποφεύγουν να λάβουν μέτρα ασφαλείας.

Αναφέρεται ότι προ τριών ημερών αξιωματικοί του Αστυνομικού Τμήματος Μυκόνου συνέλαβαν μετά από καταδίωξη έναν 24χρονο Αλβανό που είχε προχωρήσει τις τελευταίες ημέρες -μαζί με δύο συνεργούς του που διέφυγαν- τέσσερις διαρρήξεις και κλοπές (με μικρή πάντως λεία) σε κατοικίες στις περιοχές της Άνω Μεράς και της Κουνούπας. Οι δράστες επέλεγαν ως στόχους χώρους οι οποίοι δεν διέθεταν κάμερες.

Ανήλικοι διαρρήκτες πιάστηκαν στο Μοσχάτο
Ληστείες με ορμητήριο στον Πειραιά
Συνελήφθη στη Νίκαια «ποντικός» περιπτέρων
Η δράση της «συμμορίας των Ρομά» στο Πειραιά
Ο δήμαρχος είπε σε ομιλία του ότι ο Πειραιάς «κάθε χρόνο που περνάει θα είναι μία καλύτερη πόλη». Συμφωνείτε;
Ναί. Η πόλη θα καλυτερεύει
Σε κάποια πράγματα ίσως καλυτερεύει
Όχι. Μια από τα ίδια θα είναι
Δεν γνωρίζω. Ασε να δούμε
Επικοινωνία
Όνομα:
Επίθετο:
email:
Σχόλιο:
Αποστολή