μυθοι γυρω απο την ασφαλεια αυτοκινητου

10 μύθοι γύρω από τις ασφάλειες αυτοκινήτων

Άλλα νέα

10 μύθοι γύρω από τις ασφάλειες αυτοκινήτων 

Υπάρχουν αρκετοί μύθοι γύρω από την ασφάλεια αυτοκινήτου, όπως άλλωστε συχνά συμβαίνει σε οτιδήποτε πάνω στον πλανήτη!

Όμως επειδή η ασφάλεια είναι ένα σημαντικό ζήτημα για κάθε οδηγό και ιδιοκτήτη αυτοκινήτου, δεν θα πρέπει να γνωρίζετε πράγματα που είναι αναληθή.

Το να κάνετε μια σωστή έρευνα για να βρείτε την καλύτερη ασφάλεια αυτοκινήτου στην πιο αξιόπιστη ασφαλιστική εταιρεία, είναι το καλύτερο δώρο που μπορείτε να κάνετε στον εαυτό σας!

Με μια αξιόπιστη ασφαλιστική δίπλα σας, δεν έχετε να φοβάστε τίποτα!

Πάμε να δούμε όμως και να απομυθοποιήσουμε 10 πράγματα γύρω από τις ασφάλειες αυτοκινήτων.

 

Μύθος νο1: Όποιος και να οδηγεί το όχημά σας, είναι ασφαλισμένος.

Το όχημα ασφαλίζεται με βάση τον οδηγό. Αν έχετε ζητήσει προσφορά για ασφάλιση με βάση έναν 40χρονο οδηγό που δεν είχε ποτέ του ατύχημα και το όχημα τελικά το οδηγάει ένας 19χρονος με δίπλωμα μερικών μηνών, τότε σίγουρα θα έχετε πρόβλημα!

Ειδικά για τους νέους οδηγούς (κάτω των 23 ή με δίπλωμα λιγότερο από 1 χρόνο) υπάρχει ειδικό επασφάλιστρο που είναι περίπου 25% εξτρά στην τιμή του ασφαλιστηρίου!

Έτσι, αν και μερικές εταιρείες επιτρέπουν να οδηγείται το αυτοκίνητο από άλλα άτομα (αρκεί να πληρούνται οι προϋποθέσεις) σε άλλες αυτό δεν επιτρέπεται ή πρέπει να πληρώσετε εξτρά για δεύτερο οδηγό!

Δείτε το αναλυτικά αυτό το θέμα με την ασφαλιστική σας εταιρεία!

 

Μύθος νο2: Όταν ανανεώσετε το συμβόλαιο, θα πετύχετε καλύτερη τιμή

Συνήθως οι εταιρείες – όπως συμβαίνει και στις τηλεπικοινωνίες – προσφέρουν χαμηλότερη τιμή όταν θέλουν να προσελκύσουν έναν καινούργιο πελάτη και μετά η ανανέωση ίσως συγκριτικά να είναι πιο ακριβή.

Λέμε συγκριτικά γιατί πρέπει να υπολογίσουμε την παλαιότητα και την αντίστοιχη μείωση της αξίας του αυτοκινήτου.

Έτσι αν πληρώσατε την πρώτη χρονιά 500€ για ετήσια ασφάλεια και τη δεύτερα 480€ , τη δεύτερη χρονιά αναλογικά πληρώσατε παραπάνω χρήματα καθώς η μείωση της αξίας του αυτοκινήτου είναι μεγαλύτερη από την αντίστοιχη μείωση της τιμής στα ασφάλιστρα!

 

Μύθος νο3: Αν δεν οδηγάτε πολύ το αυτοκίνητό σας, θα πληρώνετε λιγότερο

Οι ασφαλιστικές δεν μπορούν να γνωρίζουν πόσο και πότε οδηγάτε το όχημά σας. Αν και στο παρελθόν είχαν βγει κάποια ειδικά ασφαλιστικά συμβόλαια με το χιλιόμετρο, αυτά περισσότερο εξυπηρετούν ειδικές ανάγκες όπως μετακίνηση σε συνεργείο, συντήρηση μπαταρίας, κ.ο.κ.

 

Μύθος νο4: Τα επαγγελματικά οχήματα έχουν τα ίδια ασφάλιστρα με τα συμβατικά αυτοκίνητα

 

Εδώ τα πράγματα δεν είναι ακριβώς ξεκάθαρα. Από τη μια, τα Ταξί έχουν πολύ ακριβότερη ασφάλεια καθώς είναι όλη μέρα στο δρόμο, από την άλλη όμως τα επαγγελματικά οχήματα των εταιρειών δεν έχουν ακριβότερες ασφάλειες και το κόστος είναι ίδιο όσο στις κανονικές ασφάλειες αυτοκινήτων που υπάρχουν για τα αυτοκίνητα των ιδιωτών.

 

Μύθος νο5: Άνω των 23 ετών θα πληρώνετε πολύ λιγότερα ασφάλιστρα

Ναι μεν στα 23 φεύγει το επασφάλιστρο και θα δείτε μια μείωση περίπου 25% στο συμβόλαιό σας, όμως ακόμα δεν έχετε φτάσει τα χαμηλότερα ασφάλιστρα που θα μπορούσατε!

Αυτό θα συμβεί στην ηλικία των 40 και εφόσον δεν έχετε σοβαρά ατυχήματα στο ενεργητικό σας!

 

Μύθος νο6: Μια μικτή ασφάλεια είναι πάντα ακριβή

Οι μικτές ασφάλεις δεν είναι πάντα ακριβές. Για ένα καινούργιο αυτοκίνητο μπορείτε να βρείτε στην Μινέττα μικτή ασφάλεια από 500€ το έτος.

Αν βάλετε τα πραγματικά κόστη κάτω και υπολογίσετε το αληθινό κόστος, θα δείτε ότι η μικτή σας συμφέρει αρκετά από μια απλή βασική κάλυψη!

 

Μύθος νο7: Αν δεν φταίτε εσείς σε ένα ατύχημα, δεν θα επηρεαστεί η ασφάλειά σας

Σίγουρα με το να γίνει ένα ατύχημα που θα εμπλακείτε -χωρίς να φταίτε- δεν θα αυξηθούν τα ασφάλιστρά σας.

Όμως αν μπλέκετε συχνά σε ατυχήματα, ακόμα και χωρίς να φταίτε, σημαίνει ότι ίσως να μην οδηγάτε πολύ προσεκτικά και αμυντικά ώστε να προλαβαίνετε τις καταστάσεις.

Αυτό ίσως οδηγήσει σε αύξηση ασφαλίστρων από την ασφαλιστική εταιρεία.

 

Μύθος νο8: Αν γίνει κάποιο ατύχημα, η ασφαλιστικά θα σας δώσει ένα ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο

Αυτό δεν ισχύει σε καμία περίπτωση δίχως να περιλαμβάνεται στο ασφαλιστήριο συμβόλαιό σας!

Είναι μια κάλυψη-διευκόλυνση που την κάνει η ασφαλιστική εταιρεία, όμως θα πρέπει να αναγράφεται ρητά στο συμβόλαιό σας.

Όντως υπάρχουν εταιρείες που παρέχουν δωρεάν αυτοκίνητο αντικατάστασης σε περίπτωση που το δικό σας εμπλακεί σε ατύχημα ή ακόμα και να κλαπεί.

Θα πρέπει όμως να το διευκρινήσετε γραπτώς!

 

Μύθος νο9: Θα αποκρύψω από την ασφαλιστική μου κάποιο ατύχημα για να έχω μειωμένα ασφάλιστρα

Οι ασφαλιστικές μπορούν να γνωρίζουν ανά πάσα ώρα και στιγμή αν έχετε εμπλακεί σε ατύχημα και πότε.

Επίσης υπάρχει και η ασφαλιστική βαθμολογία BonusMalusόπου κι αυτή είναι διαθέσιμη σε όλες τις ασφαλιστικές εταιρείες.

Οπότε θα είναι τζάμπα κόπος να δώσετε λάθος στοιχεία!

 

Μύθος νο10: Η μικτή ασφάλεια σας καλύπτει για οτιδήποτε

Εδώ είναι η μισή αλήθεια! Ναι μεν η μικτή ασφάλεια σας καλύπτει για σχεδόν το οτιδήποτε, όμως υπάρχουν κάποιοι μεγάλοι αστερίσκοι.

Για παράδειγμα δεν σας καλύπτει αν οδηγάτε υπό την επίρροια αλκοόλ ή άλλων ουσίων ούτε αν έχετε προβεί σε μετατροπές στο αυτοκίνητό σας.

Επίσης υπάρχουν και άλλοι κανόνες όπως το να μην κουβαλάτε εύφλεκτα υλικά στο αυτοκίνητο που μπορούν να προκαλέσουν εστία φωτιάς.

Γενικώς θα πρέπει να διαβάσετε ιδιαίτερα προσεκτικά το ασφαλιστήριο της μικτής ασφάλισης πριν προβείτε σε μια τέτοια ασφάλιση.

Εμπιστευτείτε κάποιο μεγάλο ασφαλιστικό γραφείο όπως την Insurancemarket.gr όπου θα σας δώσει τις σωστές κατευθυντήριες γραμμές για να ασφαλιστείτε με αξιοπιστία και χαμηλό κόστος.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *