agkistri

Παρουσίαση: Αγκίστρι

Σαρωνικός Τουρισμός

Παρουσίαση: Αγκίστρι

Το μικρό νησάκι του Σαρωνικού Κόλπου, το Αγκίστρι περιμένει να το γνωρίσετε οποιαδήποτε εποχή του χρόνου. Πνιγμένο μέσα στο πράσινο, με το πευκοδάσος να αγγίζει τη θάλασσα, είναι ένας κοντινός προορισμός στην Αθήνα είτε το καλοκαίρι, είτε το χειμώνα.

Κάθε επιθυμία ακόμα και του πιο απαιτητικού ταξιδιώτη μπορεί να ικανοποιηθεί στο Αγκίστρι. Θέλετε ησυχία και γαλήνη για λίγες μέρες; Θέλετε να βρεθείτε μέσα στο πευκοδάσος; Θέλετε να ξαπλώσετε σε αμμουδερή παραλία; Θέλετε το παραδοσιακό χρώμα με τα σοκάκια και τα πέτρινα σπίτια; Θέλετε να βρεθείτε σε περιβάλλον με στυλ και πολυτέλεια; Το Αγκίστρι θα σας ικανοποιήσει πλήρως.

Σύμφωνα με τις αρχαιολογικές ανακαλύψεις το Αγκίστρι κατοικείται εδώ και 2.500 χρόνια. Το νησί, μαζί με τα υπόλοιπα νησιά του Αργοσαρωνικού αποτελούσαν το Βασίλειο της Αίγινας του μυθικού βασιλιά Αιακού.

Πολλές περιοχές του Αγκιστρίου έχουν αρχαιολογικό ενδιαφέρον, όπως η Μεγαρίτισσα, η Απόνησος, και το Κοντάρι. Αρχαιότητες από την προ-ιστορική περίοδο υπάρχουν ακόμα σε όλη τη Δυτική ακτή του νησιού πολύ κοντά στην επιφάνεια του νερού. Επίσης, αρχαιολογικά ευρήματα θα δείτε και στο Πνευματικό Κέντρο στο Μεγαλοχώρι.

Το Αγκίστρι δεν ήταν κατοικημένο συνεχόμενα στους αιώνες, μιας και ήταν πολύ μικρό και ευάλωτο στους πειρατές. Γύρω στον 14ο αιώνα το νησί αποτέλεσε ‘καταφύγιο’ για τους Αλβανούς πρόσφυγες, του αποκαλούνται Αρβανίτες.

Η Αλβανική επιρροή βρίσκεται ακόμα μέχρι σήμερα ζωντανή σε πολύχρωμα παραδοσιακά φορέματα και μαντήλια των γηραιότερων γυναικών του νησιού, ιδίως στο Μεγαλοχώρι.

Ο πληθυσμός του Αγκιστρίου ξεκίνησε να αυξάνεται τον τελευταίο αιώνα και σήμερα φθάνει τους 1.000 μόνιμους κατοίκους.

Το καλοκαίρι, ο πληθυσμός φθάνει τις 4.500 συμπεριλαμβανομένων και των ξένων, αλλά και των Ελλήνων τουριστών.

Μικρά ωραία ξενοδοχεία άρχισαν να κτίζονται στο Αγκίστρι κοντά στις παραλίες, δίνοντας μια ώθηση στον τουρισμό και κάνοντας το Αγκίστρι ιδανική περιοχή για οικογενειακές διακοπές. Τα ξενοδοχεία του νησιού είναι μικρά σε μέγεθος, δένοντας όμορφα με το περιβάλλον. Στο Αγκίστρι, μπορείτε να βρείτε ωραία δωμάτια, μεζονέτες με τζακούζι, ενώ πολλά από τα ξενοδοχεία έχουν πισίνα.

Παραδοσιακά τα βασικά προϊόντα του νησιού είναι το ρετσίνι, που χρησιμοποιείτο για την παραγωγή της ρετσίνας, το λάδι ελιάς, τα σύκα, και η ρίγανη.

Το νησί είναι ιδανικό για να το χρησιμοποιήσετε ως βάση για μικρές ημερήσιες εκδρομές.

Από το Αγκίστρι μπορείτε να εξερευνήσετε τα νησιά του Σαρωνικού Κόλπου, την Αίγινα, τον Πόρο, την Ύδρα, τις Σπέτσες, και παράλληλα να χαρείτε ξέγνοιαστες διακοπές στις παραλίες του.

Σήμερα ο Αγκίστρι είναι ο αγαπημένος τόπος διακοπών των Αθηναίων και όχι μόνο, όπου πολλοί έχουν εξοχικά σπίτια και έρχονται ιδίως τα Σαββατοκύριακα να χαρούν την παραλία, το φρέσκο ψάρι, και την νυχτερινή ζωή.

Γνωστοί ηθοποιοί, καλλιτέχνες, και σκηνοθέτες έχουν επιλέξει το Αγκίστρι για ξεκούραση και έμπνευση.

Μεταξύ των τουριστών του Αγκιστρίου υπάρχουν πολλοί ξένοι τουρίστες, αλλά το νησί δεν παρουσιάζει την εικόνα άλλων νησιών που έχουν μαζικό τουρισμό από tour operators. Οι επισκέπτες του είναι πιστοί και επαναλαμβανόμενοι και εύχονται το νησί να μην ‘ανακαλυφθεί’ από το μαζικό τουρισμό και καταστραφεί.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *